Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Društvo jednakih mogućnosti – dojmovi koordinatora

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od ožujka 2019. godine provodi projekt „Društvo jednakih mogućnosti, UP.02.2.2.09.02.0002“, koji je odobren u sklopu otvorenog poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II, raspisanog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kako se naš projekt bliži svom kraju, naš je koordinator završio s radom na projektu, a mi smo željeli ispitati njegove dojmove o tome kako mu je bilo raditi na projektu i pomagati osobama oštećena sluha.

Tako nam je koordinator projekta, Kristijan Baksa, rekao: „Na temelju vlastitoga iskustva u radu s korisnicima, ali i projektnim timom uvjerio sam se koliko su usluge koje smo kao tim pružali od iznimne važnosti za sve one kojima su bile namijenjene. U provedbi projekta, timski rad je bio izuzetno važan jer bez toga ne bismo postigli nikakve rezultate te ne bi uspješno odradili i priveli projekt pri kraju. Dodatno smo se razvijali i međusobno razmjenjivali iskustva, pa i zajedno učili i napredovali, a vodili smo se iskazanim potrebama naših korisnika i korisnica. Stoga sam iznimno zadovoljan i drago mi je što sam mogao biti dio tog tima i nadam se i vjerujem da će ovakav projekt biti nastavljen u budućnosti na dobrobit naših korisnika, koji su mi potvrdili da su uslugom zadovoljni. Provedba ovoga projekta, u što sam se osobno uvjerio, veliki je korak za cjelokupnu Udrugu gluhih i nagluhih, ali i za cijelu zajednicu, a i meni osobno kao zaposleniku jer mi je omogućila razvoj vlasitith kompetencija. Stekao sam dodatna znanja i vještine koje mogu primjeniti u daljnjem radu s budućim korisnicima. Usluge je kroz projekt koristilo 35 osoba oštećena sluha s područja zapadne Slavonije, a tijekom provedbe projekta pokazalo se kako su potrebe za našim uslugama i veće. Zahvalan sam na odobrenim sredstvima potpore, a cijeli projektni tim se nada daljnjoj uspješnoj suradnji.“

Naša se udruga zahvaljuje koordinatoru na odlično obavljenom poslu i nadamo se budućoj suradnji. Podsjetimo, projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 971.630,00 hrk, sa stopostotnim intenzitetom potpore, a projekt traje do sredine srpnja 2021. godine.