Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Uklonjeni dijelovi novogradiških zgrada i privatnih objekata oštećenih u potresu

Razorni potres, koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio Banovinu, osjetio se i na našem području i, na žalost, uzrokovao oštećenja na javnim zgradama, ali i privatnim stambenim objektima.

Kako smo saznali od Marka Ćosića, načelnika Gradskog stožera civilne zaštite već 30. prosinca najprioritetnija oštećenja su sanirana kako ne bi dodatno ugrozila i stanare i građane. Tada je, prema njegovim riječima, sanirano 10-ak oštećenih dimnjaka, a danas, 3. ožujka riješili su opasna oštećenja na tri zgrade, jedna od njih je i zgrada Industrijsko-obrtničke škole te na dvije privatne kuće.

Među njima je bilo i oštećenje na zgradi u Gajevoj ulici u kojoj se nalazi i prostor Udruge gluhih i nagluhih grada Nova Gradiška.

U početku je pomoć pružio i Tomislav Šimić, tvrtka Lim-mont s obzirom da imaju potrebnu dizalicu za velike visine, a sada je priskočio i Mario Dujić. Uz njih su bili i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška osposobljeni za rad na visini.

Radovi uklanjanja posljedica potresa za građane su bili besplatni, a ono što je najvažnije jest njihova sigurnost .

Sav građevinski otpad nastao po sanaciji oštećenja uklonili su djelatnici Eko-konga, pa tako i ispred  samoga ulaza u prostor novogradiške Udruge gluhih i nagluhih.