Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Društvo jednakih mogućnosti – priča o korisnicima III

Udruga gluhih i nagluhih od ožujka provodi projekt “Društvo jednakih mogućnosti”. Kroz projekt pružamo uslugu komunikacijskog posrednika za ukupno 35 korisnika. Danas vam donosimo priču o Alenu Kohajdi.

Alen Kohajda je iz Nove Gradiške. Član udruge je već 10 godina i najviše mu se sviđaju športske aktivnosti kojima se gluhi mogu priključiti. Također, sviđaju mu se druženja s gluhim osobama u kojima uživa. Alen također obavlja dužnost predsjednika naše udruge. Hobiji su mu kuglanje, pikado i streljaštvo, a voli često i pogledati dobar film.

Alen je rođen kao gluha osoba. Usluga tumača mu olakšava svakodnevnu komunikaciju s drugim ljudima, pruža mu i bolje razumijevanje različitih situacija. Uslugu tumača koristi u obavljanju svog posla, javnim ustanovama, trgovinama i sl.

Alen je izrazito zadovoljan pruženom uslugom i podrškom koju mu naša tumačica pruža, kako u obavljanju svakodnevnih obaveza, tako i u profesionalnom životu. Smatra kako mu postojanje ove usluge značajno podiže kvalitetu života i omogućuje sudjelovanje u svim aspektima društvenog života.

Podsjetimo, ukupno trajanje ovog projekta je 28 mjeseci, a vrijednost projekta je 971.630,00 hrk, sa stopostotnim intenzitetom potpore. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.