Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

ISKUSTVA KORISNIKA projekta „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“

Kako se godina bliži kraju tako se bliži i završetak naših edukacija koje provodimo u INTEGRA centru kroz projekt  „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“, UP.02.1.1.06.0002.

Trenutno se provodi još „Tečaj osnova engleskog jezika“ koji je zadnja edukacija na ovom projektu. Nakon svake edukacije smo provjeravali zadovoljstvo naših korisnika pa ovdje donosima neka njihova iskustva-što su naučili, što su im donijele ove edukacije na njihovom profesionalnom i privatnom aspektu života.

Svi korisnici se slažu da im je sudjelovanje na ovim edukacijama i u ovom projektu bio pun pogodak.

– Ovdje smo naučili neke stvari koje u formalnom obrazovanju ne bi mogli. Dobili smo savjete i podršku koja je stvarno dragocjena. Usavršili smo znanja i vještine, stekli nove kompetencije. Imali sam prilike naučiti kako je raditi u timu, otkriti svoje sposobnosti i vlastiti potencijal za koji nismo ni znali da postoji – kažu naši korisnici.

Ističu kako će pamtiti da su im edukacije bile poučne, zanimljive i zabavne te kako je važno raditi na sebi i unaprjeđivati svoja znanja i vještine. Ovdje smo podigli svoje samopouzdanje, prepoznajući vlastite kvalitete i vrijednosti, te tako ojačani nadaju se naći svoje mjesto na tržištu rada. Neki korisnici su se uspješno i zaposlili pa imaju i konkretni dobit od sudjelovanja u ovom projektu.

O pozitivnom aspektu na privatne živote ne treba ni govoriti. Kako se rad odvijao u manjim grupama svi korisnicu su se zbližili i ističu kako će im najveća dobit iz svega ovoga biti njihova divna prijateljstva koja će njegovati i dalje i međusobno se podržavati.

Ususret blagdanima naši korisnici su se i prigodno darivali međusobno.

Podsjetimo; u sklopu otvorenog poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška odobren je projekt  „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.  u 100% iznosu od 795.670,00 kn. Projekt je s provedbom započeo 1. rujna 2018.  godine i trajat će 18 mjeseci.

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška, Udrugom slijepih Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije i Udrugom za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B će kroz ovaj projekt na našem području  ponuditi posebno dizajnirane programe koji će utjecati na smanjenje nezaposlenosti marginaliziranih skupina društva.