Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška
Udruga gluhih i nagluhih

Job club – Centar jednakih mogućnosti – Proveden četvrti modul edukacija

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška je u sklopu projekta „Job Club – Centar jednakih mogućnosti“ provela četvrti modul edukacija pod nazivom „Učinkovito traženje posla i orijentacija na tržištu rada“ od 18. do 20. srpnja 2018. godine, koji je održala Maja Katinić Vidović, stručnjakinja za obrazovanje odraslih.

Na edukaciji su sudionici naučili kako aktivno i učinkovito tražiti posao, te koji su alati za traženje posla. Ispunili su upitnik o profesionalnoj orijentaciji na tržištu rada, te su im predstavljene mjere HZZ-a. Nakon toga sudionici edukacija su dobili povratne informacije jedni od drugih, te ispunili vrednovanje četvrtog modula.

Sudionicima prve grupe ostao je samo još jedan modul edukacije “Mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja posla korištenjem EU fondova; usvajanje osnova projektnog planiranja” koji će se održati ovaj tjedan.

Podsjetimo, projekt „Job club – Centar jednakih mogućnosti“ odobren je u sklopu otvorenog poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja Faza III, kojeg je provelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100% iznosu od 678.575,00 KN.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju stope zaposlenosti mladih osoba i OSI, neovisno o stupnju obrazovanja, na području Grada Nove Gradiške i Brodsko posavske županije, te pridonijeti socijalnom uključivanju.

Specifični cilj projekta je organizirati inovativni oblik rada i razviti kontinuiranu podršku zapošljavanju i razvoju karijere nezaposlenim mladima i OSI kroz razvoj i stjecanje novih kompetencija.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška i Industrijsko obrtničkom školom.