Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Održan prvi ciklus edukacija na projektu „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“

U sklopu projekta „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“ predviđeno je održavanje aktivnosti usmjerenih na podizanje samopouzdanja ciljanih skupina, osvještavanje vlastitih sposobnosti i kreativnosti, te stjecanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za pronalazak posla, a sve to s ciljem pružanja podrške ciljanim skupinama za uključivanje na tržište rada. U okviru navedenih aktivnosti, održat će se poduzetnički trening, informativne i motivacijske radionice te radionice osnaživanja za nezaposlene, tečaj engleskog jezika, tečaj razvoja društvenih kompetencija i tečaj razvoja digitalnih kompetencija.

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška započela je s aktivnostima, i od 10. do 14.prosinca 2018. održane su informativne i motivacijske radionice te radionice osnaživanja, pod vodstvom edukatorice Maje Katinić Vidović. Edukaciju je pohađalo 10 nezaposlenih osoba s invaliditetom, a cilj edukacija je pružiti sudionicima, a posebno osobama s invaliditetom, siguran prostor i platformu za razvoj tzv.mekih vještina koje će biti krajnje korisne u procesu (samo)zapošljavanja. Sudionici su kroz edukacije jačali osobnu motivaciju i otkrivali vlastiti stil učenja. Informacije o potrebama na tržištu rada i procesu (samo)zapošljavanja pomogle su im u definiranju i osvještavanju vlastitih vještina i sposobnosti koje su tražene na tržištu rada. Osim navedenog, edukacije su bile usmjerene na definiranje vlastitih ciljeva, ostvarivanje istih i kreiranje akcijskog plana.

Podsjetimo, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška u suradnji s partnerima provodi projekt Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada, i to u sklopu otvorenog poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.  u 100% iznosu od 795.670,00 kn, započeo je 1.rujna 2018. i trajat će 18 mjeseci.