Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Održana uvodna konferencija projekta „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“

Uvodna konferencija projekta održana je u petak, 28. rujna 2018. godine u restoranu “Slavonski biser”. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici  partnerskih organizacija, predstavnici organizacija civilnog društva i medijskih kuća, te korisnici kojima su predstavljene sve pojedinosti i prednosti ovoga projekta. Predstavili su ih Josip Brozović, vanjski voditelj projekta, Nikolina Jureković, glasnogovornica Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška i predsjednica Udruge Studio B te Manuela Kumić, predsjednica Udruge slijepih Nova Gradiška.

Podsjetimo, , u sklopu otvorenog poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška odobren je projekt  „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.  u 100% iznosu od 795.670,00 kn. Projekt je s provedbom započeo 1. rujna 2018.  godine i trajat će 18 mjeseci.

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška, Udrugom slijepih Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije i Udrugom za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B će kroz ovaj projekt na našem području  ponuditi posebno dizajnirane programe koji će utjecati na smanjenje nezaposlenosti marginaliziranih skupina društva.

Projekt teži pružanju specijalno dizajniranih programa obrazovanja usmjerenih jačanju ljudskih potencijala u nerazvijenim područjima i smanjenju socijalne isključenost ranjivih skupina.

 Specifični cilj projekta je osnaživanje 7 osoba s invaliditetom i 13 dugotrajno nezaposlenih, mladih i žena kroz program formalnog i neformalnog obrazovanja za olakšani pristup tržištu rada.