Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Tečaj digitalnih kompetencija

Tečaj digitalnih kompetencija održan je od 10.4. – 19.4.2019. godine.
Edukacija je održana u sklopu projekta „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“, UP.02.1.1.06.0002 koju provodi Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška s partnerima.
Na tečaju razvoja digitalnih kompetencija sudionici su stekli kompetencije osnova web dizajna i vođenja društvenih mreža. Prvi dio edukacije odnosio se na dizajn web stranica. Sudionici su upoznati s izradom plana i strukture mrežne stranice;

– upoznavanje s elementima web stranice

– navigacija i podstranice

– uvoz multimedijalnog sadržaja

– rad s fotografijama

– kreiranje sadržaja

– kontakt forme.


Nakon dizajna web stranica započeli smo s upoznavanjem procesa vođenja društvenih mreža. Sudionici su naučili izraditi plan i strategiju objava na društvenim mrežama, upoznavanje s izradom sadržaja (tekst, fotografije i video). Kako su sudionici najviše upoznati s korištenjem Facebook mreže, napravili su Facebook stranicu. 
Sudionici edukacije su zatim postali administratori iste stranice gdje su stvarali i objavljivali sadržaj i komunicirali u simuliranom okruženju. 
Sudionici edukacije su zatim postali administratori iste stranice gdje su stvarali i objavljivali sadržaj i komunicirali u simuliranom okruženju, te su tako naučili:

– određivanje ciljane skupine

– prilagodba sadržaja ciljanoj skupini

– izrada strategije objava na više kanala istovremeno

– izrada i popunjavanje informacija na Facebook stranici

– objava planiranog sadržaja

Sudionici su edukaciju ocijenili izvrsnom ocjenom, te su izrazili zadovoljstvo naučenim i stečenim znanjima.