Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Zaposlena žena za jako i solidarno društvo – PROVEDBA PROJEKTA – podjela paketa

U sklopu projekta „Zaposlena žena za jako i solidarno društvo“ pet radnica koje su zaposlene na poslovima pružanja pomoći i podrške starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnijem položaju i/ili osobama s invaliditetom redovito obilaze svoje krajnje korisnike te sa koordinatorom projekta im dostavljaju kućanske i osnovne higijenske potrepštine.

Za vrijeme trajanja projekta, u razdoblju od 24 mjeseca dostavljati će im se potrepštine kako bi im se na taj način ostvarila potpora i podrška.

Krajnji korisnici iznimno su zadovoljni sa kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama te smatraju da su im sredstva koja im koordinator i radnice dostave od velike važnosti, kako njima tako i radnicama koje se brinu za čistoću njihovog doma.

Ovaj projekt je financiran u okviru programa ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA kojeg je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavio 30.6.2017., a financira se iz Europskog socijalnog fonda u 100% intenzitetu u iznosu od 1.300.286,40 kn. Provedba projekta traje 30 mjeseci. Cilj projekta je osnažiti i povećati stupanj samostalnosti kod 5 nezaposlenih žena starijih od 50 godina s područja zapadne Slavonije, kroz njihovo zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući najpotrebitijima.