Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška partner u projektu „Jačanje kapaciteta za osnaživanje lokalne zajednice“

Arteco Pavletić počeo je s provedbom svoga trećega projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta „Jačanje kapaciteta za osnaživanje lokalne zajednice“ je gotovo pola milijuna kuna.

Kroz ovaj projekt zaposlena je peta osoba te smo kao Udruga doprinijeli zapošljavanju još dvije osobe u partnerskim organizacijama.

Održana je Uvodna konferencija i partnerski sastanak na projektu „Jačanje kapaciteta za osnaživanje lokalne zajednice“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u 100% kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Vrijednost projekta je 466.910,00 kuna. Nositelj projekta je Arteco Pavletić iz Općine Oriovac dok su partneri na projektu Connect IT iz Slavonskog Broda, Udruga mladih Feniks iz Oroslavlja i Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška. Razdoblje provedbe projekta je 19.04.2022.-18.04.2023. godine.

Cilj projekta je osnažiti kapacitete prijavitelja i partnera za provedbu aktivnosti u lokalnoj zajednici usmjerenih na rješavanje problema ciljanih skupina s kojima rade te pripremljenost na kvalitetan nastavak rada organizacija i rad s volonterima u kriznim situacijama.

Kroz projekt će zaposlenici i zakonski zastupnici nositelja i partnera biti educirani o menadžmentu volontera, pravnom i financijskom aspektu poslovanja udruga, mogućnostima financiranja udruga, financijskoj pismenosti kroz edukacije iz knjigovodstva te radu na računalu.

U okviru projekta bit će izrađeno 8 online materijala prilagođenih gluhim i nagluhim osobama iz područja informatičke pismenosti te mapiranje potreba i usluga lokalne zajednice za upravljanje kriznim situacijama na području Krapinsko-zagorske županije i Brodsko-posavske županije.

Partner na projektu, udruga Connect IT će kreirati mentorski program za prilagodbu prijavitelja i drugih partnera kao poslodavaca za online poslovanje i organiziranje rada na daljinu koji će biti implementiran kod prijavitelja i partnera uz mentorsku podrška u tom procesu.

Uvodnoj konferenciji bili su nazočni Antun Pavetić, načelnik općine Oriovac i Matija Jošić, predsjednik Općinskoga vijeća. Iskazali su podršku ovom projektu te važnosti osnaživanja udruga i njihovom značenju za lokalnu zajednicu u cjelini.