Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška uručen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ZAPOSLENA ŽENA ZA JAKO I SOLIDARNO DRUŠTVO-FAZA III (Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III)

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga Zaželi-program zapošljavanja žena-faza III, na koji je aplicirala i Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška. Udruga je prijavila projekt pod nazivom ZAPOSLENA ŽENA ZA JAKO I SOLIDARNO DRUŠTVO-FAZA III koji je pozitivno ocijenjen i odobren. U srijedu 14. rujna 2022. održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava gdje su potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, između ostalog, uručili Ugovor Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška, u vrijednosti od 833.200,00 kn. Svečanom potpisivanju Ugovora su ispred Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška nazočili presjednik Alen Kohajda i tajnik Josip Bošnjak.

Cilj projekta koji provodi Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška je osigurati socijalnu uslugu pomoći u kući za 102 najpotrebitijih starih i nemoćnih osoba s područja zapadne Slavonije, te zaposliti 17 žena pripadnica marginaliziranih skupina. Na taj način će se osigurati da stari i nemoćni u slabije razvijenoj sredini što duže ostanu u svojim domovima, a istovremeno da se teže zapošljive žene uključe na tržište rada. Također kroz projekt planiramo zaposliti žene osobe s invaliditetom te tako povećati uključenost OSI na tržište rada. Ukupna vrijednost projekta je 833.200,00 kn, a traje 7 mjeseci: od 14.9.2022. do 14.4.2023. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.