Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Zaposlena žena za jako i solidarno društvo – faza II – upoznajte zaposlenice I

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od 18. lipnja ove godine provodi projekt “UP.02.1.1.13.0112, Zaposlena žena za jako i solidarno društvo – faza II”. Kroz projekt je zaposleno 6 korisnica, pripadnica ciljne skupine, koje su započele s radom pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 36 krajnjih korisnika početkom rujna. Ovaj mjesec vam donosimo intervju s Marinom Štefanović, jednom od zaposlenica.

Marina stanuje u Prvči, a po zanimanju je upravni referent. Cijeli svoj radni vijek je provela radeći u trgovinama, a prije ovog projekta bila je nezaposlena dvije godine. Po prirodi je dosta osjećajna osoba pa joj ovaj posao nije stran jer je i prije ovog zapošljavanja volonterski pomagala starijim osobama.

Marina jako voli životinje pa ih često ima na privremenom smještaju do njihovog udomljavanja. Od hobija voli posjećivati predstave i koncerte koji se održavaju u našem Domu kulture. Također, uživa u svojem dvorištu koje održava s velikom ljubavlju, a ni čitanje knjiga joj nije strano, pogotovo u zimskom razdoblju.

Marinini su krajnji korisnici_ice starije osobe koje žive same, djeca su im ili u Zagrebu ili u inozemstvu, pa su osuđeni na tuđu pomoć koja se sastoji od odlazaka po namirnice, plaćanje računa, održavanje čistoće stambenog prostora i slično. Marina smatra kako je najbitniji dio njenog posla “topla riječ”, odnosno pružanje podrške kroz razgovor i druženje. Ističe kako bi voljela bih da joj se i slijedeće godine pruži mogućnost zaposlenja, jer smatra da je ovo jedno od humanijih zanimanja.

Ovaj projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 551.731,96 kuna sa stopostotnim sufinanciranjem.