Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Zaposlena žena za jako i solidarno društvo – faza II – upoznajte zaposlenice II

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od 18. lipnja ove godine provodi projekt “UP.02.1.1.13.0112, Zaposlena žena za jako i solidarno društvo – faza II”. Kroz projekt je zaposleno 6 korisnica, pripadnica ciljne skupine, koje su započele s radom pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 36 krajnjih korisnika početkom rujna. Ovaj mjesec vam donosimo intervju sa Slavicom Krizmanić, jednom od zaposlenica.

Slavica je iz Nove Gradiške i osoba je s invaliditetom. Prije ovog posla radila je na javnim radovima i nakon toga na projektu “Zaposlena žena za jako i solidarno društvo” (Faza 1), te je nakon pozitivnog iskustva iz prve faze ponovo zaposlena. Prije ovih projekata Slavica je duže vrijeme bila nezaposlena jer joj je kao OSI otežan pristup tržištu rada.

Kod rada na ovom projektu najviše joj se sviđa to što svojim radom pomaže starijim ljudima kojima je pomoć potrebna. Slavičin hobi je kuglanje, a voli i rješavati križaljke. Inače je članica Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška i u slobodno vrijeme često sudjeluje u različitim edukativnim i športskim aktivnostima udruge.

Tijekom rada na projektu najviše obavlja poslove vezane uz čišćenje kućanstva, odlazi po lijekove i slično. Kao najveću korist ovog projekta ističe to što se ženama pružila prilika za rad s jedne strane, dok je s druge strane starijima omogućena pomoć u njihovom kućanstvu. Sviđa joj se raditi na ovom projektu i voljela bi zadržati ovaj posao što duže.

Ovaj projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 551.731,96 kuna sa stopostotnim sufinanciranjem.