Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Dečki i cure Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška u akciji

U sklopu projekta „Razvoj i širenje socijalnih usluga u zapadnoj Slavoniji“ članovi Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška posjetili su 4. svibnja baku Milku Pavić u Sičicama, u općini Vrbje, kako bi pomogli iscijepati i spremiti ogrjevno drvo.

Razveselila se baka Milka njihovu dolasku, a koliko su joj od pomoći svjedoče i njezine riječi: „Ovo mi znači jako puno i neka ih sve blagoslovi dragi Bog i neka im da zdravlja i sreće“.

Baka Milka Pavić živi sama. Na leđima je puno godina, a, iako bi htjela, više ne može obavljati poslove kao ranije.

– Probala sam ja sama precijepiti koje drvo al’ ne ide… kaže nam.

Nemojte više ni pokušavati, odgovaramo i dodajemo kako su tu dečki i cure iz Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, koji korisnicima dolaze kada god je potrebno, obave posao, ali i sjednu i popričaju i čovjek osjeti kako nije sam. Netko misli na njega i brine o njemu.

I upravo je ta briga, ali i lijepa riječ, nešto što je potrebno svakom čovjeku, a posebno starijima koji, na taj način, osjećaju da nisu sami i zaboravljeni.

I još nešto. I ovim projektom Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška pomaže svojim korisnicima ostati u njihovom domu, poznatom okruženju iz kojega, zapravo ne žele otići, bez obzira na sve teškoće.

Zahvalila je baka Milka i šaljući nam pusu na odlasku, a takva zahvala je neprocjenjiva u emocionalnom smislu i neizmjeran poticaj da se nastavi pomagati i susretati na obostrano zadovoljstvo.

Zadovoljni i sretni bili su i Antonio, Stjepan, Kristijan, Josip, Tomislav i Slavica, koji su ovaj posao kod bake Milke zajedničkim snagama obavili. I ponovo će u Sičice kada zatreba, a do tada čekaju ih drugi korisnici kojima će donijeti radost i dolaskom i obavljenim poslom.

Podsjetimo!

„Širenje dostupnosti socijalnih usluga u zapadnoj Slavoniji“  je projekt Udruge gluhih i nagluhih Nove Gradiške u trajanju od 36 mjeseci. Prihvatilo ga je i financira ga u 100% iznosu Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a temeljem Poziva za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2020. do 2023. godine.