Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Izlet u Međugorje

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška dana 23. – 24. rujna 2023. godine organizirala je izlet u  Međugorje. Na put smo krenuli ujutro u subotu, rutom preko Slavonskog Broda, Sarajeva i Mostara, da bismo na odredište stigli oko podneva gdje smo imali organiziran ručak.

Putem smo upoznali gradove i znamenitosti zemlje kroz koju smo putovali. Stigli smo na odredište, ugodno smo se smjestili u sobama, osvježili od dugog i napornog puta. U poslijepodnevnim satima pojedini članovi su imali slobodne ruke neki su se popeli na brdo Križevac, neki na malo brodo kod gospe ukazanja, a neki su ostali u sobama, naime vrijeme nije nas poslužilo kako treba ali odradili smo koliko smo mogli. Tako da smo odlučili smo ostaviti na slobodu sudionicima našeg putovanja da uživaju u pojedinačnoj molitvi, ispovjedi i obilasku tog prekrasnog gradića.

U nedjeljno rano jutro, prema dogovoru pojedini članovi su krenuli na misu kako bismo zaokružili naš posjet Međugorju i dostojno pozdravili našu dragu Gospu.

Nakon silaska smo doručkovali i otišli na jutarnju svetu misu. Pomalo iscrpljeni od krškog kamena i silnog hodanja, ali veseli i ozareni, krenuli smo put kući. U povratku smo posjetili staru gradsku jezgru grada Sarajeva, te poznatu Bašćaršćiju. Na odredište smo stigli bez većih  problema, zahvaljujući našem dragom vozaču. Čitavo vrijeme proteklo je u divnom ozračju, druženju i upoznavanju starih i mladih, a da ne spominjemo milosti i blagoslove koje nam je udijelila naša draga Gospa, a koji će itekako uroditi plodovima.