Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Job club – Centar jednakih mogućnosti – Proveden drugi modul edukacija

Udruga gluhih i nagluhih 4. srpnja je započela provedbu drugog modula edukacija u sklopu projekta “Job club – Centar jednakih mogućnosti“. Cjelodnevne edukacije se provode u prostoru restorana Slavonski Biser.

U prvoj grupi polaznika 14 nezaposlenih osoba, od čega 4 osobe s invaliditetom, razvijaju svoje vještine sa ciljem povećanja zapošljivosti. Drugi modul edukacija pod nazivom “Pisanje motivacijskog pisma i životopisa” proveo je stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u području obrazovanja odraslih i neformalnog obrazovanja, magistar komunikologije Domagoj Morić.

Prvi dan radionica korisnici su se upoznali s europskim okvirom 8 ključnih kompetencija i timskim ulogama . Drugi dan edukacija korisnici su prolazili kroz teoriju pisanja životopisa i motivacijskog pisma, kroz pružanje primjera različitih formata životopisa; nakon čega su odradili jednu simulaciju koja se nastavila i treći dan edukacije.  Nakon toga sudionici edukacija su dobili povratne informacije jedni od drugih, te ispunili vrednovanje drugog modula. Prosječna ocjena kojom su korisnici ocijenili drugi modul je 4,97 od 5.

U sljedeća 3 tjedna korisnici će proći još 3 modula edukacija, redom: Postavljanje ciljeva i upravljanje vlastitim vremenom; Učinkovito traženje posla i orijentacija na tržištu rada; Mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja posla korištenjem EU fondova; usvajanje osnova projektnog planiranja. Prvi ciklus edukacija traje do 27. srpnja.

Podsjetimo, projekt „Job club – Centar jednakih mogućnosti“ odobren je u sklopu otvorenog poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja Faza III, kojeg je provelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100% iznosu od 678.575,00 KN.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju stope zaposlenosti mladih osoba i OSI, neovisno o stupnju obrazovanja, na području Grada Nove Gradiške i Brodsko posavske županije, te pridonijeti socijalnom uključivanju.
Specifični cilj projekta je organizirati inovativni oblik rada i razviti kontinuiranu podršku zapošljavanju i razvoju karijere nezaposlenim mladima i OSI kroz razvoj i stjecanje novih kompetencija.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška i Industrijsko obrtničkom školom.