Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška
Udruga gluhih i nagluhih

Job club – Centar jednakih mogućnosti – Proveden treći modul edukacija

Udruga gluhih i nagluhih 11. srpnja je započela provedbu trećeg modula edukacija u sklopu projekta “Job club – Centar jednakih mogućnosti“. Cjelodnevne edukacije se provode u prostoru restorana Slavonski Biser.

U prvoj grupi polaznika 14 nezaposlenih osoba, od čega 4 osobe s invaliditetom, razvijaju svoje vještine sa ciljem povećanja zapošljivosti. Treći modul edukacija pod nazivom „Postavljanje ciljeva i upravljanje vlastitim vremenom“ održala je Maja Katinić Vidović, stručnjakinja za obrazovanje odraslih.

Na edukaciji su sudionici osvijestili koji su sve kradljivci vremena i kako upravljati vlastitim vremenom. Naučili su tehnike asertivnosti i kako odrediti prioritete, te kako svoje ciljeve postaviti u SMART tehnici. Nakon toga sudionici edukacija su dobili povratne informacije jedni od drugih, te ispunili vrednovanje trećeg modula. Prosječna ocjena kojom su korisnici ocijenili treći modul je 4,96 od 5.

U sljedeća 2 tjedna korisnici će proći još 2 modula edukacija, redom: Učinkovito traženje posla i orijentacija na tržištu rada; Mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja posla korištenjem EU fondova; usvajanje osnova projektnog planiranja. Prvi ciklus edukacija traje do 27. srpnja.

Podsjetimo, projekt „Job club – Centar jednakih mogućnosti“ odobren je u sklopu otvorenog poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja Faza III, kojeg je provelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100% iznosu od 678.575,00 KN.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju stope zaposlenosti mladih osoba i OSI, neovisno o stupnju obrazovanja, na području Grada Nove Gradiške i Brodsko posavske županije, te pridonijeti socijalnom uključivanju.
Specifični cilj projekta je organizirati inovativni oblik rada i razviti kontinuiranu podršku zapošljavanju i razvoju karijere nezaposlenim mladima i OSI kroz razvoj i stjecanje novih kompetencija.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška i Industrijsko obrtničkom školom.