Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Podjela higijenskih potrepština i dodjela božićnice zaposlenicima na projektu „Zaposlena žena za jako i solidarno društvo“

Projekt „Zaposlena žena za jako i solidarno društvo“ odobren je u sklopu poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena“, a provodi se već više od dvije godine.  Kroz projekt je zaposleno 5 žena iz kategorije teže zapošljivih osoba koje brinu o 40 starih i nemoćnih osoba na području Nove Gradiške i okolnih općina. Zaposlene žene redovito posjećuju svoje krajnje korisnike, obavljaju kućanske i druge poslove, a razgovorom i društvom im obogaćuju svakodnevni život.

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana korisnicima su podijeljeni pripadajući paketi s kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama, koji su ih posebno razveselili u ovo blagdansko vrijeme kad su troškovi veći nego tijekom ostatka godine. Zaposlenice su prionule na posao i pomogle korisnicima u pripremanju božićnih specijaliteta i slastica i pomogle im u pripremi drva za ogrjev.

U razgovoru sa starim i nemoćnim osobama koji su krajnji korisnici ovog projekta, doznali smo da su  iznimno zadovoljni kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama i da su im sredstva koja im koordinator i radnice dostavljaju od velike važnosti, kako njima tako i ženama koje brinu o čistoći njihovog doma.

Krajem prosinca 2019. godine Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, kao prijavitelj projekta,  isplatila je božićnice zaposlenicima u sklopu projekta „Zaposlena žena za jako i solidarno društvo“ UP.02.1.1.05.0008. Tim činom Udruga je obradovala zaposlenike na projektu te im poželjela sretne blagdane i što bolji rad u nadolazećoj godini.

Projekt provodi Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, zajedno s partnerima Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u 100% intenzitetu u iznosu od 1.300.286,40 kn. Projekt traje 30 mjeseci, a cilj projekta je osnažiti i povećati stupanj samostalnosti kod 5 nezaposlenih žena starijih od 50 godina s područja zapadne Slavonije, kroz njihovo zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući najpotrebitijima.

Vjerujemo da će provedba projekta u preostalih nekoliko mjeseci biti uspješna kao i do sad i da će projekt poslužiti kao primjer dobre prakse.