Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Potpisan ugovor za Program „ŠIRENJE DOSTUPNOSTI SOCIJALNIH USLUGA U ZAPADNOJ SLAVONIJI, vol.2.“

Veliko nam je zadovoljstvo izvijestiti vas o početku provedbe trogodišnjeg programa Udruge pod nazivom “ ŠIRENJE DOSTUPNOSTI SOCIJALNIH USLUGA U ZAPADNOJ SLAVONIJI, vol.2.” u sklopu poziva “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.”

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška je ovoga kolovoza za spomenuti Program potpisala ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao Davateljem financijskih sredstava ukupne vrijednosti od 25.000,00 eura za razdoblje 01.06.2023.-31.05.2024. godine.

Partneri Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška u provedbi ovoga vrijenoga Programa su Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Nova Gradiška, Policijska postaja Nova Gradiška i Brodsko-posavska županija.

Za potrebe provedbe prve godine programa, zaposlene su četiri osobe-mobilni tim, zadužene kao Individualna podrška, a provedbom je predviđen svakodnevni obilazak korisnika starije dobi te pružanje usluga sukladno individualnim planovima svakog korisnika. Provedbom planiranih aktivnosti iz mjeseca u mjesec povećat će se i kvaliteta života gluhih i nagluhih korisnika kojima prijeti siromaštvo i socijalna isključenost.

Ovim putem zahvaljujemo nadležnom Ministarstvu kao i svima Vama koji pratite i podržavate projekte odnosno programe udruge, te Vas pozivamo na sudjelovanje u obliku volontiranja i podrške korisnicima/korisnicama na putu reintegracije u društvo što je svrha ovog novog programa.

Svoj interes možete iskazati putem emaila (udruga.gluhih.ng@gmail.com) i porukom na fb stranicu udruge: https://www.facebook.com/UdrugaGluhihINagluhihNovaGradiska na kojoj ćete moći pratiti i novosti vezano za program.

Srdačni pozdrav od Vodstva Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška