Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Predstavnice Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška na obilježavanju Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom

Naše su članice, Slavica Krizmanić i Monika Šimunović, uz predstavnike Udruge slijepih i slabovidnih Nova Gradiška, 3. prosinca ove godine sudjelovale na obilježavanju Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom.

Povodom ovoga dana PU Brodsko-posavska, ali i Policijska postaja Nova Gradiška temeljem plana preventivnog i represivnoga postupanja policije u cestovnom prometu za 2022. godinu provela je akciju nadzora korištenja parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom.

-Cilj tavih akcija je spriječiti zlouporabu korištenja  parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, kao i znaka pristupačnosti te podizanje razine prometne kulture i sigurnosti u prometu na cestama- rekao je, među ostalim Tomislav Maraković, kontakt policajac PP Nova Gradiška.

Također je dodao kako je ova akcija „Znak pristupačnosti“, koju provode već nekoliko godina, ipak doprinijela smanjenju prekršaja parkiranja na mjesta namijenjena osobama sa invaliditetom, iako neodgovornih pojedinaca i dalje ima.

-U prvih 10 mjeseci ove godine, na području djelovanja PP Nova Gradiška, od 176 prekršaja nepropisnoga parkiranja zabilježeno je 22 prekršaja parkiranja na mjesta osoba s invaliditetom- istaknuo je Maraković.

Sudionici obilježavanja ovogodišnjega Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom zatražili su i odgovore za neke situacije u kojima se u prometu mogu naći osobe s invaliditetom, a bila je ovo prigoda ponovno apelirati na sve naše sugrađane da svakako budu potpora osobama s invaliditetom i u svakodnevnom sudjelovanju u prometu.